SR EN ISO 14001- 2005 ed 2
SR EN ISO 9001- 2008 ed 4
Sr OHSAS 18001-2008
joomla

logo moreeff

S.A. "Orizont"
- instalator eligibil privind izolarea termică

polistiren and timePolistirenul nu e durabil în timp ?

Cum e bine cunoscut polistirenul se deosebeşte prin rezistenţa lui în timp.

Termenul de viaţa a acestui material constituie 40 ani şi mai mult.De ce?

 

Istoria polistirenului expandat începe din anul 1952 cînd concernul “BASF” (Germania) începe producerea lui. Prima dată polistirenul expandat a fost folosit ca termoizolant la acoperişul fabricii BASF Aktiengesellschaft în anul 1955 şi a fost demontat pentru al examina în anul 1986.

În rezultatul examinării s-a observat că, rosturile dintre panourile de polistiren este ermetic, totodată nu s-au modificat dimensiunile plăcilor din cauza compresiunii sau temperaturii ridicate, materialul nu s-a deformat şi nu a pierdut forma iniţială, polistirenul a fost găsit în stare excelentă.

 

În chimie masele plastice, ca material biologic inert,este pe locul 2 după timpul de degradare dupa sticlă.

Sunt 2 factori care pot distruge polistirenul expandat

  • Acţiunile mecanice distructive

  • Acţiunea razelor ultrafiolete.

 

Dar durabilitatea şi menţinerea formei placilor din polistiren depinde de calitatea producerii sale.

Cu părere de rău un anumit număr de producatori autohtoni de polistiren expandat nu oferă o calitate corespunzătoare producţiei sale, ignorînd complet documentele normative care reglementează calitatea placilor.

Din aceste motive şi apare în opinia publică părerea că polistirenul expandat nu e durabli,rezistent şi repede se distruge.

 

Un sfat rău este că, pentru faţadă e necesar de folosit polistiren expandat M35, aceasta se întimplă din cauza că e foarte greu de gasit în Moldova polistiren expandat M25 de calitate corespunzătoare, dar totuşi mai există producători care preţuiesc reputaţia companiei.

 

SA “Orizont” a fost desemnată în programul Uniuniii Europene MoreeFF ca instalatori eligibili şi producători de polistiren expandat care corespnde cerinţelor de calitate.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

RizVN Login